RSS

Scrierile Sf. Francisc și ale Sf. Clara de Assisi

06 ian.

Francisc si ClaraAutor/Traducere: Ștefan Acatrinei

Editură: Galaxia Gutenberg

An: 2011

Preț: 23 RON

Această nouă ediţie a Scrierilor sfântului Francisc şi ale sfintei Clara este binevenită. Strădania înţeleaptă a părintelui Ştefan Acatrinei va fi răsplătită chiar şi numai dacă o scânteie a incendiului ce a cuprins odinioară inimile acestor doi sfinţi se va aprinde şi în inima cititorului, prin intermediul Scrierilor lor, făcându-l să devină vas ales al Duhului Sfânt, prin umilinţă şi blândeţe.

Scrierile Sf. Francisc au mai fost publicate în românește de Editura Deisis, în traducerea făcută de Maria-Cornelia Ică jr., în 1997. Iată prezentarea existentă pe site-ul editurii la respectiva ediție:

„Catolicismul are un mare capitol de spiritualitate: franciscanismul cu fermecatorul sau aspect idilic intrupat de insusi Francisc din Assisi, care predica pasarelelor, imblanzeste lupii si se simte infratit cu toate stihiile si fapturile lumii. Franciscanismul, considerat indeosebi sub acest aspect, pare mai mult un reflex al geniului ortodox asupra catolicismului. Nimic din ceea ce s-a realizat in crestinismul occidental nu ne e atat de familiar noua, ortodocsilor, ca franciscanismul.”
„Franciscanismul cu lirismul sau cosmic — cu efuziunile dumnezeiesti ale fondatorului sau, serafimicul stigmatizat de pe Muntele Alverna, care predica pasarelelor despre porumbelul Duhului Sfant, sau ucenicul Anton de Padova care predica pestilor din ape Evanghelia lui Hristos — alcatuieste cel mai inaltator capitol din toata cultura occidentala.” (Nichifor Crainic)

Reclame
 

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: