RSS

Predici la Crăciun, Anul Nou și Bobotează – Fericitul Augustin

06 feb.

Predici de CraciunAutor: Fericitul Augustin

Traducere: Corneliu Clop

Editura Institutului Biblic și de Misiune al BOR

Colecție: Credința Ortodoxă

An: 2012

Preț: 24 RON

Prezentarea din ziarul „Lumina”:

De curând a apărut la Editura Institutului Biblic şi de Misiune Ortodoxă a Patriarhiei Române cartea „Predici de Crăciun, Anul Nou şi Bobotează” a Fericitului Augustin.

Lucrarea a apărut în colecţia „Credinţa Ortodoxă” şi are binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, traducerea ei fiind realizată de Corneliu Clop.

Volumul cuprinde traducerea predicilor rostite de Fericitul Augustin la Naşterea Domnului, la Anul Nou şi la Bobotează, cuvântările publicate făcând parte din colecţia „Sermones ad populum. II. Sermones de tempore (Predici către popor. II. Predici la sărbători)”.

Lectura acestor omilii este utilă atât preoţilor, cât şi credincioşilor. Primii vor găsi în ele un model de oratorie şi, totodată, un îndemn pentru a se strădui ca, urmând procedeele retorice folosite de Fericitul Augustin, să transmită, cu un impact mai mare asupra ascultătorilor, învăţătura de credinţă. Credincioşii vor găsi în ele un îndemn şi un sprijin pentru cunoaşterea corectă a dogmei creştine, apărată de Fericitul Augustin cu multă fervoare, precum şi sfaturi practice care au rămas actuale chiar după trecerea atâtor veacuri, ceea ce face ca episcopul Hipponei să rămână un învăţător la fel de actual şi pentru creştinul veacului al XXI-lea”, se arată în Nota Editorală. Volumul cuprinde 320 de pagini. (S.D.)

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: