Titlu original: The New Lion Bible Encyclopedia
Titlu complet: Noua enciclopedie a Bibliei
Autor: Mike Beaumont
Traducere: Antonela Buligă
Editură: Casa Cărții
An: 2013
Preț: 90 RON
• De ce este Biblia cea mai bună carte a tuturor timpurilor?
• Ce anume îi conferă unicitate?
• Cine sunt principalii actori ai evenimentelor din Biblie?
• Cum era viaţa în vremurile biblice?
Iată o carte captivantă care răspunde la numeroase astfel de întrebări! Este un ghid util de personaje, locuri, evenimente şi concepţii cuprinse în Biblie. O mulţime de informaţii diverse sunt reunite într-un singur volum menit să edifice, dar şi să delecteze.
Noua enciclopedie a Bibliei este alcătuită din şapte secţiuni majore care acoperă diferite aspecte ale Bibliei, fiind scrisă cu mare migală şi într-un stil accesibil pentru toate nivelurile de studiu. Ultima secţiune facilitează căutarea rapidă a informaţiilor şi a conceptelor-cheie.
Include 300 de poze color, hărţi, cronologii şi diagrame care ilustrează principalele teme, evenimente, personaje şi fapte istorice biblice.
MIKE BEAUMONT a studiat limbile moderne la University of Durham şi teologia, la London School of Theology. Este pastor, orator, autor şi crainic activ la King’s Centre, Oxford, Anglia. Călătoreşte în toată lumea formând lideri religioşi, vorbind la conferinţe şi predând la câteva colegii teologice.
Este autorul volumelor The One-stop Guide to Jesus şi The One-stop Bible Guide şi colaborator la NIV Thematic Study Bible şi Collins Bible Companion.
Iată și un fragment din prezentarea de pe blogul editurii:
Cititorul poate afla astfel numeroase detalii istorice, economice, religioase, culinare, sanitare, geografice, militare, literare din Orientul Apropiat antic, toate fiind menite să îmbogăţească lectura propriu-zisă a Bibliei.
Această carte nu este gândită să devină un înlocuitor al Scripturii, ci, dimpotrivă, să îi ajute pe cei care o folosesc să devină mai buni cunoscători ai contextului în care s-a dezvoltat religia mozaică, întâi, iar pe urmă şi cea creştină.
Aş putea invoca numeroase exemple. De pildă, în Vechiul Testament apare de mai multe ori ideea că „Dumnezeu nu doarme” sau că „Dumnezeu veghează”. Parcurgând enciclopedia, am descoperit că în panteonul cananit exista un zeu care hiberna, prin urmare, a spune că „Dumnezeu nu doarme” însemna să Îi afirmi superioritatea faţă de zeii popoarelor înconjurătoare.
Pe lângă textul ca atare, Noua enciclopedie a Bibliei mai conţine şi numeroase hărţi, fotografii ale unor descoperiri arheologice, reconstituiri grafice ale unor evenimente sau obiceiuri, diagrame cronologice foarte utile.